Categories
Sport

kral je mrtev, at zije kral

.. anebo ne?

Skoncilo Mistrovstvi sveta ve fotbale. Mame novy tym sampionu (Italii), Brazilci vypadli ve ctvrtfinale, Cesi v zakladni skupine, za dva roky zacne kvalifikace na dalsi Mistrovstvi (v Jizni Africe). V Nemecku se behem cervna a cervence rozpoutal primo fotbalovy boom, zapasy sledovaly miliony fanousku po celem svete. Toliko strohe vyjadreni podobne zpravam v tisku.

Mne MS2006 nejak mijelo, mozna to bylo praci, mozna radosti z uspesneho zvladnuti zkousek, mozna jenom tim, ze ve vyrazovacich bojich nebylo komu fandit. Drzet palce jsem mohl Ghane, aby aspon dosli co nejdal, kdyz uz nas vyradili. Nebo treba Holandanum, se kterymi jsme hrali v kvalifikaci a na jejichz utocny projev se vzdycky dalo hezky divat. Ale Italum? Videl jsem jediny jejich zapas, shodou okolnosti finale (v Riegrovych sadech, kde jsem se jako Cech citil jako velmi mala narodnostni mensina) a nepral jsem jim to ani trochu. Celou dobu do nich Francouzi busili a oni to vyhrajou na penalty..

Ani vysledek finale ve me tedy nezanechal pocit, ze na tohle Mistrovstvi rozhodne nezapomenu. Koneckoncu videl jsem asi jen 5 a pul zapasu z celkovych vice nez sedesati. Cim to, ze me to vubec nestve, i kdyz jsem mel uz prazdniny a mohl jsem videt vsechno?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *