Categories
Obecné

ov + ka

Statni svatky jsou fajn. Ja se napriklad temer presne po mesici zase podival domu, i kdyz jsem doma zas tak moc casu nestravil. Ve stredu byla u nas v kostele primice (prvni mse) meho kamarada Tomase, novokneze, a k tomu bylo vecer male posezeni. Musim rict, ze to je clovek na svem miste, velmi vzdelany, s ohromnym darem mluvit sofistikovane a pritom srozumitelne, dlouho a pritom stale k veci – proste neco, co bych cekal od politiku a tech, kteri nam vladnou..

Vecer jsem se pak vydal do Karvine a musim rict, ze to mesto vypada skutecne uplne jinak, nez jak si vsichni (a to i vcetne Ostravaku) predstavujou – doly sice maji, ale kompletne mimo mesto. Uvnitr cele zastavene oblasti je rozlehly park s danci oborou, opravene namesti a az neuveritelne mnozstvi fontan 🙂 Celkove na me Karvina pusobila pomerne klidnym (taky byl statni svatek) a uvolnenym dojmem. Anebo bylo prilis velke horko na to, aby nekdo chodil po ulicich..

Nastval jsem se akorat na zpatecni ceste domu. Cesta z Karvine trvala 27 minut, cesta ze Slezske Ostravy domu 73 minut..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *