Categories
Obecné

Baník pivčo!

Dostal jsem dnes upozornění od svého bratrance na článek na serveru aktualne.cz, ve kterém autorka popisuje novou marketingovou strategii pivovaru Ostravar získat k sobě další fotbalové přiznivce. Jméno polotmavého ležáku Bazal vybírali sami fanoušci a příznivci piva na webových stránkách, stejně tak i fanoušci na etiketě byli vybráni z obyvatel Ostravy během castingu.

Při čtení článku jsem se musel čas od času pousmát nebo shovívavě povzdechnout. “Baník Ostrava, za kterým se táhnou nejen nejdrsnější fotbaloví chuligáni, je tam pojem.” – kde tam? To jako tam daleko někde v Asii? Achjo.

Nemohl jsem se taky ubránit pocitu, že autorka si čas od času protiřečí. Věta “… jde o poměrně výjimečnou záležitost u nás i v zahraničí” je následována příkladem piva ze Seattlu a Českých Budějovic (chuť piva Pardál vznikla spoluprací s konzumenty). Autorka dále uvádí několik rozhovorů, kde zazní “… bude to asi dobrá reklama pro fotbalový klub i pivovar…”, ale přitom jiný respondent tvrdí, že “… na rozdíl od Pardálu půjde o lokální záležitost”.

Každopádně informace o dubnovém zahájení prodeje je taky zajímavá – pivo jsem testoval již před 2 týdny, důkaz je zde:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Chuťově přijatelné polotmavé pivo, spíše sladší. Komentáře pod článkem přirovnaly nové pivo ke staršímu, ale nepříliš úspěšnému Strongu. Import do jiných měst v ČR možný v týdnu po Velikonocích 🙂

One reply on “Baník pivčo!”

Zajímavý článek, Přemku. A ještě víc než mě selíbil Raphaelovi, který se už nemůže dočkat až navštívíme Ostravu a on bude moci toto pivo vyzkoušet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *