Categories
Obecné

ostrava cerna, devucha verna

Na idnes.cz (a den predtim i v tistenem vydani) vysel pomerne dobry a kupodivu i objektivne pojaty clanek o Ostrave. I ja jako mistni patriot sem se dozvedel nekolik novinek.

Ale diskuzi u clanku nectete, je to snuska kecu a vzajemneho obvinovani mezi obyvateli Prahy, Brna a Ostravy. Zvlastni, ze temer nikde nikdo verejne neprojevuje jakoukoli antipatii vuci Plzni, Hradci Kralove, Ceskym Budejovicim nebo Usti nad Labem..

Odkaz je tady.

-= * =-

I’m sorry about english-speaking visitors, but (in short) there is a link to an electronic version of an article in Czech newspaper about my home town, Ostrava, which describes its unique beauty and some not well-known facts. Even though the author is not from this region..

3 replies on “ostrava cerna, devucha verna”

Ad.diskuze-ano, ano, Premo, kdo tu nezil nepochopi:) Kde jinde bych nasel s nadsazkou temer za panelakem nadherne lesy pocinajici zvlnene krajiny Nizkeho Jeseniku, sirokou nivu reky Opavy, vyborny Ostravarek:) a uprostred sidliste tvoji rodnou vesnici Pustkovec?;)

Ahoj,ten clanek jsem taky cetl a je zajimavy 🙂
K vyctu tech mest z diskuse…zajimavy ze ani z Liberce nedosly zadne narazky. Asi to bude tim,ze tam lidi pres den pracujou a nebrouzdaji po netu, aby mohli prispivat do diskusi 🙂

PA
Ales

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *